Összehasonlítás
Fizetési megoldások
Termékajánló

Tanúsítvány
SSL Certificate

Inverterek

Főkategória >Inverterek

Professzionális inverterek többféle típusban

Ha Önnek 230V-os váltakozó feszültségről üzemeltethető berendezése van, de csak 12V, 24V, 48V, 110V, vagy 220V-os akkumulátortelep vagy napelem áll rendelkezésére, netán nem stabil az áramellátás, akkor inverterre van szüksége.
Mikor érdemes inverterben gondolkodni?

  • ha ingadozó az áramellátás, előfordulnak hálózatkimaradások,
  • kinti munkálatokat végez és elengedhetetlen a 230V használata,
  • nyaralóknál, ahol nincs hálózati feszültség,
  • elektromos eszközök töltésére a gépkocsiban,
  • áramszünet idején

Az ENERGOM ELECTRONIC KFT. inverterek, egyenáramú áramellátásban használható eszközök forgalmazásával foglalkozó vállalkozás. Termékkínálatunk összeállításánál az elsődleges szempont a minőség, azért, hogy az ügyfeleinknek ne kelljen aggódniuk a megbízható áramellátás miatt.

Amennyiben inverterre van szüksége, és szeretné biztos helyről, gyorsan beszerezni, keresse fel az ENERGOM ELECTRONIC KFT.-t a megadott elérhetőségeken és kérje kollégáink tanácsát, árajánlatunkat! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

Hogyan válasszunk invertert? 

Az inverter funkciója, hogy az egyenáramot váltakozó árammá alakítja, ami által eszközeinket, készülékeinket akár az autóban és egyéb helyeken is tudjuk üzemeltetni. Mivel az inverter kiválasztása rendkívüli körültekintést igényel, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a döntéshez.

Két típusát különböztetjük meg az invertereknek, még pedig a módosított (trapéz, négyszögjel), illetve a valódi, vagy más néven tiszta szinuszhullám kimenetű invertereket. Mindkettőnél lényeges, hogy megfelelő teljesítményt produkáljon. Ez az inverterrel használni kívánt eszközöktől függ. Míg egy olvasólámpa 50-100 Wattal is megelégszik, addig egy kávéfőzőnek 800-1600, egy porszívónak 1000-1500 Wattos teljesítmény szükséges. Azonban ügyeljünk arra, hogy mindig nagyobb legyen az inverter teljesítménye, mint a róla üzemeltetni kívánt készülékek teljesítménye összesen. Ekkor a bekapcsolásnál keletkező, rövid ideig tartó nagyobb indulóáramot is figyelembe kell vennünk. Egy szivargyújtóhoz való inverterről tölteni tudjuk a notebookot, a telefont, fényképezőgépet és a hasonló eszközöket, míg az akkumulátorra kötött inverterekkel fúrót, konyhai eszközöket is használhatunk.

Szinuszos inverterek

Az inverterek szinusz hullámformájú kimeneti jelalakjuknak és nagy indítóáram leadási képességüknek köszönhetően igen széleskörűen alkalmazható áramellátó berendezések a legkülönfélébb felhasználásokhoz. Változatos területeken közkedvelt eszközök kiváló paramétereiknek köszönhetően:

 

  • Magas hatásfok
  • Nagy teljesítményleadási képesség
  • Alacsony üresjárati áramfelvétel
  • Sokrétű védelmi funkciók
  • Kis tömeg

A különböző ipari területeken felhasználva maximálisan megállják helyüket a tiszta szinuszhullám kimenetű inverterek, mely a kedvező ár-teljesítmény jellemzőnek, a szabályoknak maximálisan megfelelő zavarkibocsátásnak, és zavarvédelemnek köszönhető, valamint különféle konstrukciókba beépítve folyamatos szünetmentes áramellátó egység fő részét képezheti és biztosítja a fogyasztó zavartalan működését. Ezeknek a kedvező jellemzőknek köszönhetően hosszú távon is gazdaságos és költséghatékony megoldást biztosítanak a felhasználók számára a szinuszos inverterek.

Módosított szinuszhullám kimenetű inverterek

A négyszögjeles inverterek ára rendkívül kedvező, azonban jelalakjukból fakadóan nem alkalmasak minden fogyasztó megtáplálására, ezért vásárlás előtt fontos meggyőződni róla, hogy a megtáplálandó berendezés képes-e ilyen jelalakról üzemelni.