Kategóriák
Összehasonlítás
Fizetési megoldás
Termékajánló

Inverterek

Főkategória >Inverterek

Oldja meg inverterrel az áramellátást!

Az inverter, vagy más néven feszültségátalakító, nagyon széles területen használható eszköz. Az ENERGOM ELECTRONIC KFT. összegyűjtötte Önnek, hogy mikor és milyen körülmények között lehet szüksége inverterre.
Az inverterek felhasználási lehetőségeiről

Mielőtt a felhasználási lehetőségeket soroljuk, érdemes megjegyezni, hogy az inverterek eltérő kimeneti feszültséggel készülnek, így ezt a szempontot mindenképp érdemes figyelembe venni a választásnál!

Az inverterek alkalmazhatóak hétvégi házakban, borászatokban, öntöző szivattyúkhoz, lámpákhoz, háztartási gépekhez, barkácsgépekhez, hűtőszekrényekhez, fagyasztószekrényekhez valamint fűtésrendszer keringető szivattyúk ellátására áramszünet esetén. Alkalmasak továbbá kamerák, telefonok, egyéb kellékek feltöltéséhez, üzemeltetéséhez is, hogy a családi vakáció minden pillanata megörökíthető legyen.

A legkisebb teljesítményű inverterek, amelyek notebookok, kisebb háztartási gépek, kisebb teljesítményű barkácsgépek, világítótestek stb. működését tudják biztosítani, általában 12V-ról működnek.

Nagyobb teljesítményű gépeket és berendezéseket, mint például hűtőgép, fagyasztó, klíma hajszárító, porszívó vagy barkácsgép, csak 24V-ról vagy 48V-ról működő inverterekkel lehet gazdaságosan üzemeltetni.

Három lényeges dolgot szem előtt kell tartani!

  1. Egyes háztartási gépek, mint például a hűtőgépek, fagyasztók vagy klímák bekapcsolásuk pillanatában névleges teljesítményük többszörösét igénylik. Emiatt jóval nagyobb teljesítményű vagy nagyobb túlterhelhetőségű inverterre van szükség, mint amit az alapfogyasztás megkívánna.
  2. Motoros (hűtőgép, fagyasztó, klíma, fúrógép, porszívó, fűtés keringető szivattyú, stb.) vagy transzformátoros (rádió, kis teljesítményű hálózati adapterek, stb.) fogyasztók csak szinuszos kimeneti hullámformával rendelkező inverterekről üzemeltethetők huzamosabb ideig károsodás nélkül. Ezeket a berendezéseket nem szabad „négyszög” vagy „kvázi szinuszos” kimeneti hullámformájú inverterekről működtetni.
  3. A hobby célra gyártott inverterek csak szakaszos üzemeltetésre alkalmasak. Folyamatos üzemeltetésre csak az ipari inverterek képesek károsodás nélkül.

Ha minőségi és megbízható ipari kategóriájú inverterre van szüksége, nézzen körül nálunk!

Webáruház készítés