Összehasonlítás
Fizetési megoldások
Termékajánló

Tanúsítvány
SSL Certificate

Akkumulátorok

Főkategória >Akkumulátorok

Akkumulátorok ipari- és magánhasználatra

Egy minőségi akkumulátor nélkülözhetetlen tartozék az iparban. Ha webshopunkat választja, remek áron juthat zárt, nyitott és zárt savas ólomakkumulátorokhoz vagy éppen LiFePO4/LiFeYPO4 típusokhoz. Bármilyen kapacitásban is gondolkodik, tőlünk biztosan nem távozik üres kézzel. Rendeljen ipari akkumulátort még ma!
Az akkumulátorok működéséről

Az akkumulátorok működésének és szerkezetének alapja közel száz éve nem változott. Az autókban használt típusok és a nagyobb teljesítményű ipari modellek is hasonló elven működnek.

Az akkumulátor cellákból épül fel, amelyekben egy pozitív és egy negatív elektród, illetve az ezeket körbeölelő elektrolit kap helyet.

Az ólom-savas akkumulátorokban az elektródok ólom- és ólom-oxidlemezek, az elektrolit szerepét pedig a kénsav tölti be. A villamos energia tárolását vegyi úton oldják meg. Kisütéskor a folyamat lényegében megegyezik a galvánelemeknél ismerttel. Töltés során a kémiai reakció visszafelé játszódik le.

Az akkumulátor a tervezett felhasználás szerint lehet ciklikus, mozgató, standby vagy indító. Érdemes ezekről is ejteni néhány szót. A különböző típusok külső kialakítása szinte teljes mértékben megegyezik, a burkolat alatt azonban jelentős eltérések lehetnek az elektrolit összetételében vagy a szerkezet kialakításában.

Ciklikus – Ha az akkumulátor kisütése rendszeres, vagyis a használat teljes kisütés-újratöltés kört ír le. Tipikusan elektromos meghajtású járművekben és takarítógépekben találkozni ilyenekkel.
Indítóakkumulátor – Széles körben ismert, hiszen minden gépkocsiban találni egyet. Rövid időn keresztül képes nagy áramot leadni.

Standby vagy készenléti – Ezek az akkumulátorok amolyan tartalékként szolgálnak, nem használják őket állandóan. Példaként a vészvilágításhoz használt termékeket említhetjük, amelyek áramszünet esetén lépnek működésbe.

Mozgató – Ilyen akkumulátor biztosítja például az elektromos targoncák meghajtásához szükséges energiát.

Léteznek kettős felhasználású típusok is, ezek azonban gyakran csak félmegoldást jelentenek. Rendelkeznek a ciklikus és az indítóakkumulátorok előnyeivel, azonban nem képesek felvenni a versenyt a kifejezetten egy célra tervezett modellekkel.