Kategóriák
Szűrés
Gyártó
(19)
(14)
(4)
(14)
(15)
Tokozás
(9)
(9)
Feszültség 
(14)
(12)
(12)
(7)
(3)
(9)
Kapacitás 
(1)
(2)
(1)
(2)
(2)
(2)
(1)
(1)
(4)
(1)
(1)
(3)
(4)
(8)
(4)
(1)
(1)
(1)
(9)
(1)
(1)
(2)
(6)
(1)
(1)
(1)
(1)
(1)
(1)
(1)
BMS-sel szerelt
(18)
Termék státusza
Összehasonlítás
Fizetési megoldás
Termékajánló

Tanúsítvány
SSL Certificate

LiFePO4 és LiFeYPO4 lítium-vas-foszfát akkumulátorok

Főkategória >Akkumulátorok >LiFePO4 és LiFeYPO4 lítium-vas-foszfát akkumulátorok

Hosszú élettartam elérhető áron

A LiFePO4 és LiFeYPO4 akkumulátorok olyan lítium akkumulátorok, melyek negatív elektródáját lítium-vas-foszfát alkotja. Ezek a típusok különösen jó ciklusállóságukról ismertek, 80%-os kisütési mélységig akár 5.000 ciklust is elviselnek. Böngéssze végig a felhozatalt, és találja meg az Ön számára legkedvezőbb ajánlatot!


Sorrend:


Sorrend:

A LiFePO4 és LiFeYPO típusokról bővebben

A LiFePO4 és LiFeYPO4 akkumulátorok számos előnnyel rendelkeznek a savas ólomakkumulátorokkal szemben :

  • Hosszabb a ciklikus élettartamuk
  • Nagyobb árammal és magasabb hatásfokkal tölthetők
  • Laposabb a kisütési görbéjük
  • Kisebb a tömegük
  • Nagyobb az energiasűrűségük

A LiFePO4, valamint LiFeYPO4 akkumulátorok névleges cellafeszültsége 3,2V, ebből 4db-ot sorba kötve 12,8V névleges rendszerfeszültséget kapunk. Ez a feszültség megközelíti 6db savas ólomakkumulátor-cella feszültségét, így a lítium-vas-foszfát akkumulátorok akár savas ólom kémiájú akkumulátorok helyettesítésére is alkalmasak.

Alkalmazási területek

A LiFePO4 és LiFeYPO4 akkumulátorok hosszú ciklikus élettartamuk, kiváló mélykisütéstűrő képességük és alacsony tömegük miatt különösen jó választásnak bizonyulnak napelemes rendszerekben, hajókban és elektromos járművekben történő felhasználásoknál. Előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően számos esetben megfelelő alternatívái lehetnek savas ólomakkumulátoroknak.

Tervezett élettartam

Az általunk forgalmazott lítium-vas-fozsfát akkumulátorok tervezett élettartama készenléti üzemmódban több mint 10 év. A kiváló ciklusállóság és hosszú tervezett élettartamnak köszönhetően gyakorlatilag bármilyen szünetmentes áramellátási alkalmazásban megállják a helyüket .

Széles üzemi hőmérséklet-tartomány

A LiFePO4 és LiFeYPO4 akkumulátorok jellemzően -20°C ÷ +60°C hőmérséklet-tartományban üzemeltethetők, de vannak modellek, melyek akár -45°C ÷ 85°C tartományban is. A rendkívül széles tartományon túl nagy előnyük, hogy még -20°C-os környezeti hőmérséklet esetén is a névleges kapacitásuk közel 65%-ával randelkeznek.

Energiasűrűség

A lítium-vas-foszfát akkumulátorok rendkívül nagy energiasűrűséggel rendelkeznek, így kisebbek és könnyebbek mint más hasonló kapacitású savas ólomakkumulátorok. A nagy energiasűrűség lehetővé teszi adott helyre nagyobb kapacitású telepet elhelyezését.

Kapacitás

A VRLA akkumulátoroktól eltérő módon a lítium-vas-foszfát akkumulátorok kapacitása a kisütőáram emelkedésével csak minimális mértékben csökken. Míg egy 100Ah névleges kapacitású AGM akkumulátor kapacitása kb. 50Ah 100A-es kisütáram esetén, addig egy azonos névleges kapacitású LiFePO4, vagy LiFeYPO4 akkumulátor valós kapacitása közel megegyezik a névleges értékével. 

Töltés

A lítium-vas-foszfát akkumulátorokat akár 1C áramerősséggel is lehet tölteni, ami háromszor gyorsabb visszatöltést eredményez a VRLA akkumulátorokkal szemben.

 

 

 

 

 


Webáruház készítés