Összehasonlítás
Fizetési megoldás
Termékajánló

Házhozszállítás

Műszaki Blog

Akkumulátorok tárolása télen, téliesítése

A hideg idő beköszöntével tárolóba kerülnek a motorcsónakok, robogók, elektromos biciklik, elektromos fűnyírók, önjáró gyerekjátékok, önjáró fűnyírók, traktorok, sőt néhányan az autójukat is elteszik télire.

A felsoroltakban a közös elem a munkaakkumulátor. Mindegyikük tartalmaz valamilyen akkumulátort, jellemzően savas ólomakkumulátort.

 

Az 1U magas  tápegységek jellemzően 3 – 14kW teljesítményt tudnak biztosítani 3-4db redundáns tápegység modullal - amivel jól minimalizálható a termeléskiesés. Vajon miért nem terjedtek el eléggé mégsem ezek a rendszerek?

Az orvosi berendezéseket működtető tápegységek kiválasztása nagy körültekintést igénylő feladat. Ön tudja, milyen szempontokat kell figyelembe venni ahhoz, hogy a legmegfelelőbb tápegységet válassza?

Napjainkban a napelemes rendszerek használata egyre szélesebb körben elterjedt, hazánkban is folyamatosan nő azoknak a tulajdonosoknak a száma, akik felismerik, mennyivel jobban járnak a megújuló energiák használatával.

Az energiafogyasztás kérdése manapság egyre inkább előtérbe kerül, ennek megfelelően számos alternatívát érdemes megfontolni a költséghatékonyság érdekében. Az inverteres készülékek használata hatékony megoldást kínál a költségek csökkentésére.

kapcsolóüzemű tápegységek az elektronikus tápegységek közé tartozó berendezések, melyek legfőbb feladata nagyfrekvenciájú kapcsolójel segítségével a kívánt feszültség és áram előállítása, valamint a szükséges érték állandósítása.

Az alternatív energiaforrások bevezetése az ipari felhasználásban, napjainkban egyre szélesebb körben alkalmazott megoldás, hiszen a mértéktelen energiafogyasztás és a megterhelő kiadások következtében számos szegmens esetében korszerű lehetőségeket kínál többek között a napenergia alkalmazása.

Az akkumulátortöltők területén a felhasználási igényeknek megfelelően óriási piaci kínálat áll rendelkezésre az ipari és lakossági fogyasztók számára egyaránt, azonban igen gyakori, hogy egyszerre több különböző akkumulátor működtetésére és ezáltal töltésére van szükség a tevékenységi körök ellátása során.

2014.09.09 14:41

Napjaink modern elektronikus berendezései más-más tápfeszültséget és ellátást igényelnek, melynek következtében kialakultak a különböző típusú tápegységek, amik széles piaci kínálatukkal képesek kiszolgálni minden felhasználói igényt, valamint innovatív lehetőségeket biztosítanak az élet számos területén.

2014.08.07 14:29

Az akkumulátor azok közé az áramforrások közé tartozik, melyeket újra meg újra fel lehet tölteni, így többszörös kisülésre is képesek. Azonban ezeknek a feltöltéseknek a száma is korlátozott és az akkumulátor élettartamának végeztével végleg kiég.

Bizonyos alkalmazásoknál előfordul, hogy több kiegészítő feszültségű fogyasztó található, ezért van szükség másodlagos akkumulátortöltőre, mellyel a fogyasztók nem tudják lemeríteni az akkumulátorokat és ezzel kisebb-nagyobb károkat és veszteségeket kerülhetnek el.

A TDK-Lambda genesys típusú tápegységei nem csak egyszerű programozható tápegységek, hanem olyan eszközök, melyek a gyártás és tesztelés számos lépésben segítségünkre lehetnek.

Amit a TDK-Lambda beépített függvénygenerátorral rendelkező Z+ termékcsaládjáról tudni érdemes!

Mit érdemes tudni a TDK-Lambda Genesys programozható tápegységeiről, melyek egyedülálló funkcionalitással és teljesítménysűrűséggel rendelkeznek?

2014.04.08 13:07

Mi az a tápegység? Mire használjuk a tápegységet? Ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ.

Webáruház készítés