Összehasonlítás
Fizetési megoldások
Termékajánló

Tanúsítvány
SSL Certificate

Műszaki Blog

Venus OS LargeA Venus OS Large a megszokott Venus OS felület bővítése Node-RED és Signal K szerverrel.

A Node-RED egy eszköz a hardvereszközök, API-k és online szolgáltatások új és érdekes módon történő összekapcsolására. A Node-RED szerver böngésző alapú szerkesztőt biztosít, amely megkönnyíti a folyamatok összekapcsolását. Ezzel egy olyan funkciót programozhatunk, mint például egy relé aktiválása hőmérsékletmérés alapján, vagy sokkal összetettebb algoritmusokat, relé vezérléseket, méréseket, illetve egyéb adatok megjelenítését is lehetővé teszi a Venus OS-ből. A folyamatok összeállítását anélkül tudjuk megtenni, hogy valódi forráskódot kellene írni, mivel a Node-RED egy alacsony kódú programozási forma, eseményvezérelt alkalmazásokhoz.
Továbbá egy teljesen testreszabható irányító pulttal is rendelkezik, amely webböngészőben megtekinthető VRM portálon keresztül.

lítium-vas-foszfát akkumulátorok

Az LFP vagy LiFePO4 néven ismert lítium-vas-foszfát akkumulátorok az újratölthető akkumulátorok egyik fajtája. Viszonylag alacsony költsége, a vas természetes bősége, alacsony fajlagos tömege, kiváló termikus stabilitása, biztonsági jellemzői, elektrokémiai teljesítménye és magas fajlagos kapacitása miatt jelentős piaci elterjedtségnek örvend. A LiFePO4 akkumulátorok ezenfelül hosszú élettartammal rendelkeznek, ami üzemi körülményektől függően akár több mint 10 év is lehet.

A megfelelő üzemi feszültségtartományú áramgenerátoros LED tápegység kiválasztása elsőre könnyű feladatnak tűnhet, azonban ebből a cikkből látni fogjuk, hogy közel sem olyan egyszerű.

Napjainkban népszerű téma a LED-ek állandó árammal vagy állandó teljesítménnyel történő megtáplálásának kérdése.

A fenti kérdés megválaszolásához meg kell értenünk, hogy miért kell egy LED-et állandó árammal üzemeltetni. Az 1. grafikonon, a LED áram-feszültség görbéjén látható, hogy 2,5%-os nyitófeszültség változás 16%-os átfolyó áram változást okoz. A 2. grafikonon látható, hogy a LED nyitófeszültségét jelentős mértékben befolyásolja a félvezető lapka hőmérséklete. Nagy hőmérséklet ingadozás akár 20%-nál magasabb nyitófeszültség ingadozást is okozhat, aminek igen jelentős áram ingadozás a következménye. A LED fényereje arányos az átfolyó árammal, ezért az áram változása fényerőváltozást okoz. Ennek kiküszöbölésének érdekében alkalmazzák a LED-ek állandó árammal történő meghajtását.

A parti hálózatból kivett áram szabályozása a Phoenix Multi / MultiPlus segítségével

 

Nagyon sok terméknek a piacon olyan egyediek a jellemzői amit nehéz megérteni, a Phoenix MultiPlus is közéjük tartozik.

Ennek a cikknek célja, hogy lépésről lépésre tisztázza a PowerAssist / PowerControl funkciók tulajdonságait. Képzeljünk el egy olyan helyzetet, amikor a hálózatból vagy a generátorból származó villamos energia nem áll rendelkezésre, vagy csak korlátozottan használható. Gondoljunk a hajókra, lakóautókra, teherautókra, szervizkocsikra, távoli kommunikációs rendszerekre vagy hálózati betáplálással nem rendelkező házakra. A kikötőkben és a kempingekben jellemzően előforduló kis áramerősségű betáplálás és az alacsony teljesítményű áramfejlesztők gyakran fejfájást okoznak a nagyobb teljesítményigényű fogyasztók megtáplálásakor.
A Phoenix Multi és MultiPlus inverterek ezekre a problémákra kínálnak megoldást.

Akkumulátorok tárolása télen, téliesítése

A hideg idő beköszöntével tárolóba kerülnek a motorcsónakok, robogók, elektromos biciklik, elektromos fűnyírók, önjáró gyerekjátékok, önjáró fűnyírók, traktorok, sőt néhányan az autójukat is elteszik télire.

A felsoroltakban a közös elem a munkaakkumulátor. Mindegyikük tartalmaz valamilyen akkumulátort, jellemzően savas ólomakkumulátort.

Hosszú élettartamú tápegységek

 

Az 1U magas  tápegységek jellemzően 3 – 14kW teljesítményt tudnak biztosítani 3-4db redundáns tápegység modullal - amivel jól minimalizálható a termeléskiesés. Vajon miért nem terjedtek el eléggé mégsem ezek a rendszerek?

Az orvosi berendezéseket működtető tápegységek kiválasztása nagy körültekintést igénylő feladat. Ön tudja, milyen szempontokat kell figyelembe venni ahhoz, hogy a legmegfelelőbb tápegységet válassza?

Napjainkban a napelemes rendszerek használata egyre szélesebb körben elterjedt, hazánkban is folyamatosan nő azoknak a tulajdonosoknak a száma, akik felismerik, mennyivel jobban járnak a megújuló energiák használatával.

Az energiafogyasztás kérdése manapság egyre inkább előtérbe kerül, ennek megfelelően számos alternatívát érdemes megfontolni a költséghatékonyság érdekében. Az inverteres készülékek használata hatékony megoldást kínál a költségek csökkentésére.

kapcsolóüzemű tápegységek az elektronikus tápegységek közé tartozó berendezések, melyek legfőbb feladata nagyfrekvenciájú kapcsolójel segítségével a kívánt feszültség és áram előállítása, valamint a szükséges érték állandósítása.

Az alternatív energiaforrások bevezetése az ipari felhasználásban, napjainkban egyre szélesebb körben alkalmazott megoldás, hiszen a mértéktelen energiafogyasztás és a megterhelő kiadások következtében számos szegmens esetében korszerű lehetőségeket kínál többek között a napenergia alkalmazása.

Az akkumulátortöltők területén a felhasználási igényeknek megfelelően óriási piaci kínálat áll rendelkezésre az ipari és lakossági fogyasztók számára egyaránt, azonban igen gyakori, hogy egyszerre több különböző akkumulátor működtetésére és ezáltal töltésére van szükség a tevékenységi körök ellátása során.

2014.09.09 14:41

Napjaink modern elektronikus berendezései más-más tápfeszültséget és ellátást igényelnek, melynek következtében kialakultak a különböző típusú tápegységek, amik széles piaci kínálatukkal képesek kiszolgálni minden felhasználói igényt, valamint innovatív lehetőségeket biztosítanak az élet számos területén.

2014.08.07 14:29

Az akkumulátor azok közé az áramforrások közé tartozik, melyeket újra meg újra fel lehet tölteni, így többszörös kisülésre is képesek. Azonban ezeknek a feltöltéseknek a száma is korlátozott és az akkumulátor élettartamának végeztével végleg kiég.

Bizonyos alkalmazásoknál előfordul, hogy több kiegészítő feszültségű fogyasztó található, ezért van szükség másodlagos akkumulátortöltőre, mellyel a fogyasztók nem tudják lemeríteni az akkumulátorokat és ezzel kisebb-nagyobb károkat és veszteségeket kerülhetnek el.

A TDK-Lambda genesys típusú tápegységei nem csak egyszerű programozható tápegységek, hanem olyan eszközök, melyek a gyártás és tesztelés számos lépésben segítségünkre lehetnek.

Amit a TDK-Lambda beépített függvénygenerátorral rendelkező Z+ termékcsaládjáról tudni érdemes!

Mit érdemes tudni a TDK-Lambda Genesys programozható tápegységeiről, melyek egyedülálló funkcionalitással és teljesítménysűrűséggel rendelkeznek?

2014.04.08 13:07

Mi az a tápegység? Mire használjuk a tápegységet? Ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ.