Összehasonlítás
Fizetési megoldás
Termékajánló

Műszaki Blog
2014.04.08 13:07

Mi az a tápegység?

Mi az a tápegység? Mire használjuk a tápegységet? Ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ.

A tápegységek olyan készülékek, amelyek a bemenő feszültségeket az elektromos eszközök által igényelt mértékű kimeneti feszültséggé alakítja. Ezen belül megkülönböztethetünk egyen- vagy váltóáramúakat. Az elektromos készülékek különbözõ áramerősséggel és feszültséggel működnek, ezért szükség lehet olykor tápegység használatára, hiszen segítségükkel problémamentesen használhatják berendezéseiket. A tápegység megfelelő szintűre transzformálja a hálózatból érkező feszültséget, kiszűri belőle a váltakozó jelet, állandó értéken tartja a kimeneti feszültséget és áramot.

Ha nálunk vásárol, biztosan nem fog csalódni, hiszen:

  • jó minőségû anyagokból készített megbízható tápegységeket forgalmazunk
  • termékeink hosszú élettartamúak
  • garanciával veheti meg a kiválasztott darabot

A termékek mellett részletes műszaki adatokat talál a honlapon, hogy minél egyszerűbben eligazodjon termékkínálatunkban. Keressen minket bizalommal! Kollégáink válaszolnak az esetlegesen felmerülő kérdéseire.

 

Szünetmentes tápegységek

A szünetmentes tápegységek feladata az elektromos berendezések számára áramot szolgáltatni abban az esetben, ha megszűnik a hálózati áramforrás. Ipari felhasználási területek esetében számos esetben elengedhetetlen a folyamatos áramszolgáltatás, például számítógépes rendszerek és általuk vezérelt rendszerek, telekommunikációs eszközök, biztonságtechnikai rendszerek estében. Az esetleges áramkimaradás ezekben a helyzetekben súlyos adatveszteséget, hardversérülést és anyagi veszteséget is okozhat, amely a szolgáltató és az ügyfelek számára is negatív következményekkel járhat.

A szünetmentes tápegységek a váratlan helyzetekben is biztosítják a folyamatos áramellátást, így lehetõség nyílik a probléma gyors elhárítására, az adatok mentésére, biztonságos leállításra. A tápegységeknek alapvetően három fontos funkciójuk van:

  • A hálózati feszültség megszűrése, a feszültségingadozás lecsillapítása.
  • Áramkimaradás esetén egy adott üzemidő biztosítása.
  • Amennyiben a tápegység energiája fogytán van, elindíthat egy szabályos leállítási folyamatot, mellyel elkerülhetőek az adatsérülések és a fájlrendszerek rongálódása.

Tekintse meg weboldalunk tápegység kínálatát és válasszon a felhasználási területnek megfelelő megoldást, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket elérhetõségeinken!

Webáruház készítés