Összehasonlítás
Fizetési megoldás
Termékajánló

Termékújdonságok
2019.11.22 14:05

MEAN WELL LCM-KN áramgenerátoros KNX LED tápegységek

A MEAN WELL a világon elsőként lépett piacra olyan áramgenerátoros LED tápegységekkel, melyek közvetlenül KNX buszról vezérelhetők.

LED tápegység és KNX dimmer aktor egyetlen készülékben

Az LCM-KN tápegységekre úgy tekinthetünk, mintha egyetlen készüléken belül lenne egy áramgenerátoros LED tápegység és egy fényerőszabályzó aktor. Közvetlenül a KNX buszra csatlakoztatva nyílik lehetőségünk relatív vagy abszolút fényerőszabályzásra és lekapcsolásra egyaránt. Sőt, a tápegység kapcsoló bemenetet is tartalmaz, így vezérlése normál fali kapcsolóval is lehetséges. Alkalmazástól függően, a KNX aktor vagy a DALI átjáró elhagyásával jelentősen csökkenthetők az eszköz és telepítési költségek.

Választható meghajtóáram

A tápegység meghajtóárama DIP kapcsolóval választható, így egyetlen tápegységgel számos különböző LED fényforrás megtáplálható. A közvetlen vezérelhetőségnek és a  rugalmas konfigurálhatóságnak köszönhetően nem csak a raktározott kiegészítők, de a raktározott tápegység típusok száma is csökkenthető.

Szinkronizáció

Egy MEAN WELL LCM-KN áramgenerátoros KNX LED tápegység képes legfeljebb 9db LCM LED tápegység vezérlésére master-slave üzemmódban. A funkció használatával jelentős költségeket lehet megtakarítani, ugyanis az LCM változatok ára kedvezőbb mint az LCM-KN változatoké, illetve a felhasznált KNX címek száma akár tizedére csökkenthető.

Üzemórák, állandó fényerejű üzemmód

A LED fényforrások fényereje az öregedéssel csökken. A MEAN WELL LCM-KN áramgenerátoros KNX LED tápegységek lehetőséget biztosítanak az üzemórák felügyeletére, így a fényforrás még élettartama végének elérésre előtt cserélhető. Állandó fényerejű üzemmódban a tápegység az üzemórák emelkedésével együtt emeli a meghajtóáramot, hogy a LED fényforrás ne veszítsen a fényerejéből. A CLO (constant light output) üzemmód használatához feltétel, hogy a fényforrás kezdetben a névleges áramerősségnél alacsonyabb áramerősséggel legyen meghajtva.

Hőmérséklet-kompenzált meghajtás

A LED fényforrások élettartama a chipek hőmérsékletének emelkedésével csökken. Az LCM-KN KNX LED tápegységek rendelkeznek NTC bemenettel. Az LCM-KN KNX LED tápegység az NTC termisztor ellenállásának függvényében csökkenti a meghajtóáramot, miáltal csökken a melegedés és növekszik a fényforrás élettartama.

Vészvilágítási üzemmód

Gyárakban és irodaépületekben elterjedt megoldás, hogy hálózatkimaradás esetén 220VDC/230VDC egyenfeszültségű szünetmentesről táplálják a világítási rendszert. Az LCM-KN KNX LED tápegységek programozhatók úgy, hogy figyeljék a tápfeszültséget és egyenfeszültségű betáplálás észlelése esetén automatikusan csökkentsék a világítás fényerejét, növelve ezzel az akkumulátortelep áthidalási idejét.

Webáruház készítés