Összehasonlítás
Fizetési megoldások
Termékajánló

Tanúsítvány
SSL Certificate

Elektronikus műterhelések

Főkategória >Méréstechnika - laborműszerek >Elektronikus műterhelések

Programozható elektronikus műterhelések

Az elektronikus műterhelések olyan eszközök, melyek képesek áram elnyelésére különböző paramétereknek megfelelően. Az elnyelés típusa jellemzően állandó áramú, -teljesítményű, vagy –ellenállású lehet. Működésükből fakadóan használhatók akkumulátortelepek kapacitásvizsgálatához, vagy ciklikus mérések elvégzéséhez, legyen szó például zárt savas ipari ólomakkumulátorokról, vagy lítium cellákról. Természetesen számos egyéb területen alkalmazhatók még a programozható elektronikus terhelések, beleértve az ipari- és programozható tápegységeket.
Kiemelkedő pontosság

Állandó áramú üzemmódban az elektronikus műterhelés pontosan akkora áramot vesz fel, amennyit beprogramozunk, függetlenül az áramforrás feszültségétől. Állandó feszültségű üzemmódban a műterhelés állandó feszültséget tart a tesztelendő eszköz kimeneti kapcsai között. A legtöbb elektronikus műterhelés üzemeltethető állandó teljesítményű és állandó ellenállású üzemmódban is.

A modern műterhelések már nagy pontosságú mérőáramkörökkel rendelkeznek, így az üzemi paraméterek méréséhez nem szükséges további műszerek használata.