Új jelszó kérése
Kategóriák
Szűrés
Raktárkészlet
Összehasonlítás
Fizetési megoldás
Termékajánló

Házhozszállítás

Napelemes töltésvezérlők

Fő kategória >Napelemes rendszerek >Napelemes töltésvezérlők

Remek árak, óriási választék

A napelemes töltésvezérlő a napelemek feszültségéből állítja elő az akkumulátortelepnek megfelelő feszültséget, ami névlegesen lehet 12V, 24V, vagy 48V. A legtöbb napelemes töltésvezérlő kettő, vagy akár három feszültségszintet is képes előállítani, azonban mindig ellenőrizni kell vásárlás előtt, hogy a kiválasztott töltésvezérlő illeszthető-e az akkumulátortelephez. Rendeljen most, és ne felejtse el beszerezni az invertert sem!


Sorrend:

IVT 18123 12V 4A PWM napelemes töltésvezérlő
3 200 Ft+ÁFA=4 064 Ft
  db    Kosárba

Sorrend:

Számos modell egy helyen

A napelemes töltésvezérlők többsége háromlépcsős gyorstöltési karakterisztikával tölt. Áramkorlátból kilépve emelt töltőfeszültséggel, majd csepptöltési feszültséggel, hogy a telep a lehető leggyorsabban rendelkezésre álljon teljes töltöttséggel. Számos napelemes töltésvezérlő már hőmérséklet-kompenzált algoritmussal tölt, ami jelentősen növelheti az akkumulátorok élettartamát. A kompenzáció mértéke jellemzően cellánként 2,5mV/°C, vagy 4mV/°C.

A napelemes töltésvezérlő működhet MPPT, vagy PWM algoritmussal. Ugyan az MPPT töltésvezérlők drágábbak, de a hatásfokuk magasabb, így hosszú távon egy gondosan megtervezett rendszernél a többletköltség megtérül.

A manapság kapható napelemes töltésvezérlők előnye, hogy rendelkeznek beépített mélykisülés-elleni védelemmel, illetve felügyeleti lehetőséggel, így az üzemi paraméterek bármikor ellenőrizhetők távolról is.


Webáruház készítés